Alkohole rzemieślnicze to krótkie serie trunków, według autorskich lub tradycyjnych receptury, które bardziej przypominają domowe nalewki, stworzone w duchu slow life, niż wyroby przemysłowe. Przygotowanie owoców, odpowiednie proporcje i miejsce, właściwa temperatura i miesiące oczekiwania na efekt, to zadanie do wytrwałych. Czy można cieszyć się owocowym eliksirem bez czekania? Sprawdź teraz, jak powstaje nalewka z aronii w limitowanej serii 2000 butelek rocznie.

Sok, syrop, galaretka, konfitury i domowa nalewka z aronii

Jagody aronii to niezwykle cenione owoce w domowych przetworach. Purpurowo czerwony kolor i intensywny, głęboki aromat owoców wskazują na wielką moc tej rośliny. Sok z aronii podnosi ogólną odporność, dlatego jest chętnie podawany osobom narażonym na częste infekcje i przeziębienia. Zawarte w aronii składniki – rutyna i antocyjany wzmacniają naczynia krwionośne. Rutyna uszczelnia i reguluje przepustowość naczyń i prowadzi do obniżenia ciśnienia tętniczego. Co oprócz soku można zrobić z owoców aronii? Galaretki i konfitury są doskonałym dodatkiem do deserów. Lekko cierpki smak owoców dobrze kontrastuje ze słodyczą ciast tortowych i kremów. Szlachetną formą, eksponującą wszystkie właściwości smakowe i zdrowotne, jest domowa nalewka z aronii. Kieliszek szlachetnego trunku sprawia przyjemność, cieszy smakiem, kolorem i wpływa korzystanie na zdrowie.

Nalewka z aronii w odsłonie rzemieślniczej Royal Nature

Prywatną recepturę nalewki z aronii, o rzemieślniczym charakterze, opracowali twórcy marki Royal Nature. Od kilkunastu lat, z dużym powodzeniem, stosują swój przepis do konfekcjonowania partii 2000 butelek ze szlachetnym trunkiem. Raz w roku na rynku pojawia się limitowana partia alkoholu. Nalewka z aronii, napój spirytusowy mocy 21% vol., o niesamowitym smaku i pięknej intensywnej barwie purpury jest do nabycia w sklepie alkoholewybrane.pl

Jak powstaje ten eliksir? Poza naturalnymi składnikami nalewki, w każdej butelce czuć ogromny kunszt i doświadczenie. To zalety produkcji ma małą skalę. Delikatnie słodki i mocno owocowy charakter nalewka z aronii zawdzięcza jakości owoców oraz dodatkom jak ekstrakt z młodych liści wiśni, zbieranych wczesną wiosną, soku z cytryny, cukru i spirytusu.

Aronia słodzona cukrem, w odróżnieniu od nalewki słodzonej miodem, jest ostrzejsza w smaku i bardziej wytrawna. Armat zdecydowanie odpowiada koneserom.

Dlaczego nie musisz czekać na domową nalewkę z aronii? Poznaj zalety alkoholu rzemieślniczego
Rate this post

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here