Smaczne, sycące i idealne na drugie śniadanie – desery mleczne, bo o nich mowa, to produkty o stale rosnącej popularności. Chętnie wybierane przez konsumentów w różnym wieku, nie zawsze jednak oznaczają to samo. Wśród propozycji dostępnych na rynku znajdziesz desery ubijane i nieubijane, typu instant, a także – przygotowane na bazie kaszki lub ryżu. Jak wybrać te najlepsze? Sprawdzamy!
Receptura deserów mlecznych to tajemnica zakładów mleczarskich
Jak zatem poznać te najlepsze? Wszystko zależy nie tylko od tego, o jakim specjale mówimy, a także, czego po konkretnym deserze się spodziewasz. Niemniej produkty dostępne na rynku mają cechy wspólne – wysoką jakość i doskonały smak. Wśród najpopularniejszych warto wymienić jogurty, desery na bazie kaszki i ryżu, a także – puddingi i kremy. Czym się różnią i które z nich warto zabrać na drugie śniadanie?
Co powinno charakteryzować posiłek na drugie śniadanie?
Samodzielne przygotowanie drugiego śniadania staje się coraz popularniejsze. Wiele osób decyduje się zabrać posiłek ze sobą nie tylko na całodzienny trekking, ale także – do pracy albo na uczelnię. Co, poza doskonałym smakiem i korzystnym składem powinno wyróżniać taką przekąskę?
Sami zainteresowani najczęściej wskazują na niewielki rozmiar opakowania, możliwość wygodnego przenoszenia i jak najmniejszą ilość sztućców koniecznych do komfortowego jedzenia. Wszystkie powyższe wymagania spełniają desery mleczne. Co ciekawe, każdego dnia możesz cieszyć się innym smakiem – bez konieczności przygotowywania posiłku. Zanim zaopatrzysz swoją lodówkę, na przykład w sklepie Strefa Zdrowia, sprawdź, co może przypaść Ci do smaku. Czytaj dalej i przekonaj się, co odróżnia poszczególne warianty mlecznych przekąsek.
Desery mleczne na bazie ryżu – doskonałe na przekąskę lub obiad na słodko
Lubisz mieć w zasięgu ręki pełnowartościową przekąskę? Taką, która dostarczy Ci odpowiednio dużo energii, a jednocześnie – niczym nie będzie ustępowała w smaku deserom przygotowywanym w cenionych cukierniach? Sięgnij po desery mleczne na bazie ryżu. W sklepie Strefa Zdrowia znajdziesz przekąski z certyfikatem BIO, czyli w większości wykonane z certyfikowanych składników ekologicznych.
Co wyróżnia desery mleczne na bazie ryżu? Przede wszystkim – doskonały smak. Główny składnik, w towarzystwie pełnego mleka (w przypadku deseru ryżowego SOBBEKE to aż 68% całego składu przekąski) i soków skoncentrowanych tworzy doskonałe połączenie smakowe. Całość zagęszczona została chlebkiem świętojańskim, czyli mączką, powszechnie uważaną za bezpieczną dla zdrowia. Dzięki takiemu połączeniu składników, deser mleczny SOBBEKE możesz zabrać do na drugie śniadanie lub niewielki obiad na szlaku.
Desery jogurtowe to przekąska dla każdego
Pyszne i wygodne do spożycia – wysokojakościowe desery mleczne, a właściwie – desery jogurtowe, to propozycja idealna do szkoły, pracy lub na uczelnię. Skład oparty na jogurcie naturalnym, dodatkowo jest wzbogacony sokami i koncentratami soków z owoców i warzyw.
Szukasz takiego połączenia smaków i składników, które pozwoli Ci cieszyć się smaczną i zdrową przekąską? Sięgnij po kremowy jogurt z owocami marki SOBBEKE. Deser mleczny z certyfikatem BIO to zdecydowanie najlepszy wybór.
Desery mleczne na bazie kaszki manny – idealne na śniadanie i nie tylko
Pierwsze śniadanie, które możesz tylko wyjąć z lodówki lub drugie, które zabierzesz ze sobą, gdziekolwiek się udajesz? To możliwe! Wystarczy, że sięgniesz po kaszkę mleczną, wytwarzaną na bazie pełnego mleka i śmietany. Nabiał, wzbogacony cukrem trzcinowym, owocami i zagęszczaczem (wspomnianą wcześniej mączką chleba świętojańskiego), to propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią tracić czasu na przygotowywanie posiłków.
Chcesz ograniczyć do minimum spożywanie niezdrowych produktów? Sięgając bo BIO deser z kaszy manny marki SOBBEKE masz pewność, że sięgasz po to, co dla Ciebie najlepsze. Certyfikowane składniki ekologiczne, owocowy wsad i brak białego cukru, to doskonały pomysł nie tylko na śniadanie.